Je eigen zoekmachine optimalisatie traject starten

Een zoekmachine optimalisatie traject starten vergt wat kennis en ziet er voor iedere website anders uit, maar er is een standaard traject dat door de meeste SEO-specialisten wordt afgelopen. Dat SEO-traject ziet er als volgt uit:

-Zoekwoorden analyse: op welke zoekwoorden ga ik hoogwaardig, organisch verkeer aantrekken?

-Concurrentie analyse: hoe goed ranken mijn concurrenten?

-SEO-analyse: hoe staat de optimalisatie van mijn website ervoor?

-SEO-strategie: welke stappen moeten doorlopen worden om beter te ranken op welke zoektermen en welke termen hebben de meeste prioriteit?

-Meetplan maken: hoe gaat de voortgang gemeten worden?

Je hoeft je niet exact aan dit stappenplan te houden. Het komt vaak voor dat tijdens het uitvoeren van je stappen je nieuwe obstakels tegenkomt die hogere prioriteit hebben dan de stappen waar je mee bezig was. Hoe langer je met SEO bezig bent, hoe beter je gevoel krijgt voor het stellen van prioriteiten.

Het doormeten gaat je helpen bij het bepalen van je vervolgstrategie. Want er komt nooit echt een einde aan je zoekmachine optimalisatie traject, hoe graag je dat ook zou willen. De sterke basis die je op je website creëert door de drie pijlers goed in te richten zal altijd wat onderhoud nodig hebben. Bijvoorbeeld als er nieuwe content bijkomt op je website, je het design van je website verandert of je een nieuwe dienst toevoegt. Deze veranderingen kunnen invloed hebben op de vindbaarheid van je website. Het is daarom belangrijk dat je een aantal SEO-waarden met vaste regelmaat doormeet. Op die manier zie je of je SEO stabiel is of dat er nieuwe aanpassingen nodig zijn.

Begeleiding nodig?

Wil je graag zelf een SEO-traject opzetten en uitvoeren, maar weet je niet zo goed waar je precies moet beginnen? Dan is de SEO-cursus met persoonlijke begeleiding wat voor jou. Ik heb een SEO-cursus ontwikkeld waarbij je door middel van een leerboek en kant-en-klare werkbladen aan de slag gaat met SEO optimalisatie. Daarnaast heb je drie keer een videogesprek met mij om je te helpen met punten waar je zelf niet uit komt. Hierdoor kun je op je eigen tempo een SEO optimalisatie-traject opzetten en uitvoeren, maar heb je wel een ervaren SEO-specialist als mentor.

SEO cursus
0