Wat is SEO?

Wat is SEO?

SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, definieer ik als volgt:

– SEO is het optimaliseren van een website zodat deze gevonden wordt door zoekmachine gebruikers op bepaalde zoektermen –

SEO (search engine optimization) is een verzamelterm voor het optimaliseren van alle interne en externe factoren binnen een website die verbeterd kunnen worden om beter zichtbaar te worden binnen de zoekmachines op bepaalde zoektermen.

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit drie pijlers: techniek, content en autoriteit. Het technische gedeelte zorgt voor de gebruiksvriendelijkheid. Want wanneer je website gevonden wordt maar daarna niet goed functioneert ben je de bezoeker vrij snel weer kwijt. Om dit te voorkomen kan er door middel van een technische SEO analyse goede inzage worden geboden om alles wat de gebruiksvriendelijkheid blokkeert te verhelpen. Door middel van sterke SEO content wordt je website gevonden. Google scant de broncode van je website en bepaald zo op welke zoekwoorden een pagina moet gaan ranken. Naast on page content bestaat er ook off page content. Dit is simpelweg zichtbare en niet zichtbare content. Ten slotte staat autoriteit voor de SEO waarde van je website. Deze waarde wordt vaak uitgedrukt in domain authority en kan geboost worden door onder andere het vergaren van links van externe websites.

Voor wie is SEO?

Zoekmachine optimalisatie kan van toegevoegde waarde zijn voor iedereen die een website heeft en daar meer bezoekers naar wilt trekken. Het maakt niet of het om een blog, online portfolio, bedrijfswebsite of een webshop gaat. Wanneer je op de lange termijn een stabiele stroom aan gerichte bezoekers wilt aantrekken is SEO een uitermate geschikte marketing kanaal.

Waarom investeren in SEO?

Je wilt klanten werven of misschien wel producten of diensten verkopen via je website. Hiervoor heb je simpelweg bezoekers nodig naar je website. En niet gewone bezoekers, maar specifieke bezoekers die geïnteresseerd zijn in hetgeen dat jij aanbiedt. Je bent dus op zoek naar gericht verkeer. Door middel van SEO trek je bezoekers aan die specifieke zoektermen gebruiken. Dus wanneer jij je website optimaliseert voor specifieke termen waarmee ze exact vinden wat zij willen vinden is de kans op conversies veel groter. Daarom is zoekmachine optimalisatie veel doelgerichter dan de meeste marketing vormen.

Meer informatie?

Wil je graag meer weten over SEO of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met mij op.

Aan de slag?

Wil je aan de slag met zoekmachine optimalisatie voor je website? Bekijk dan de verschillende SEO pakketten die ik voor je heb samengesteld.

0