Wat is on page SEO en off page SEO?

Wanneer je regelmatig SEO gerelateerde artikelen leest kom je de termen on page SEO en off page SEO regelmatig tegen. Maar wat betekent het eigelijk? Ik leg het aan je uit in deze blog.

On page SEO

Alles wat onder on page SEO valt zijn onderdelen die je kunt optimaliseren binnen je website om beter te ranken in de zoekmachines. Dit zijn onderdelen waar jij controle over uitoefent. Een aantal belangrijke on page SEO onderdelen zijn:

-Title tags

-Headings (H1, H2, H3 etc.)

-URL structuur

-Alt tags voor je afbeeldingen

-Snelheid van je website

-De content op je pagina’s

-Interne linking

Off page SEO

Off page SEO focust zich op het verhogen van de autoriteit van je domein doormiddel van het krijgen van links naar je website. Dit is beter bekend als linkbuilding. De belangrijkste off page SEO factor is de hoeveelheid van kwalitatieve backlinks naar je website. Een aantal manieren om links naar je website te krijgen zijn:

-Het creëren van kwalitatieve en informatieve content waar andere websites naar gaan refereren

-Influencers binnen je branch benaderen die naar je website kunnen linken

-Gast bloggers vergaren en deze mensen terug naar je website laten linken

Wat is belangrijker: on page vs. off page

Het is zeker niet de bedoeling dat je één van de twee gaat kiezen. Beide werken namelijk samen aan je ranking en domein score. Wel is het belangrijk om eerste je on page SEO in orde te hebben voordat je aan de slag gaat met off page SEO. Je hebt namelijk eerst een goede basis nodig voordat je verder ‘gaat bouwen’ aan je SEO waarde.

0