Schrijven voor SEO in 2018

Webteksten schrijven ter bevordering van je vindbaarheid was voor een lange tijd praktisch hetzelfde: vind een geschikt focus zoekwoord met veel zoekvolume en weinig concurrentie, plaats deze een x-aantal keer in je tekst en op een aantal bepaalde plekken et voila! ‘Helaas’ zijn de regels in de afgelopen jaren significant veranderd waardoor ik vaak de vraag krijg wat schrijven voor SEO in 2018 nu echt betekent. In dit artikel benoem ik alle regels van het huidige SEO schrijven.

Kwaliteit boven kwantiteit

Voorheen werd er aanbevolen om vaak nieuwe content – zoals blogs – te publiceren. Natuurlijk geldt nog steeds de regel dat veel content bevorderlijk is, maar alleen wanneer dit van hoogwaardige kwaliteit is. Kwaliteit gaat namelijk boven kwantiteit wat betreft SEO schrijven in 2018. Je kunt beter één keer per maand een verdiepend en autoritair artikel schrijven waar de lezer echt wat aan heeft, dan vier artikelen met weinig toevoegende content.

Focus zoekwoord? Focus onderwerp!

Zoals ik al eerder liet blijken lag de focus voorheen op één (soms twee) zoekwoorden. Omdat er hoogwaardige kwaliteit verwacht wordt kun je beter inzetten op een bepaald onderwerp. Dit onderwerp kan een aantal subonderwerpen bevatten. Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen: waardoor je artikel meer verdieping krijgt. Want als jouw artikel net wat meer substantie heeft dan eenzelfde artikel van een concurrent dan is de kans groot dat jij hoger gaat ranken!

Semantic keywords

Semantic keywords zijn woorden die gekoppeld zijn aan je focus onderwerp en die een zoek intentie kunnen verduidelijken. Want stel je voor: je zoekt op het woord ‘MacBook Pro’. Het kan zijn dat je op zoek bent naar de beste Macbook Pro, maar ook of er al een nieuwe uit is. Of welke bizarre prijskaartjes deze laptops op het moment worden, óf juist in welke kleuren ze beschikbaar zijn. Er kunnen heel veel zoek intenties aan één zoekwoord hangen. Door semantic words te gebruiken kun je verduidelijken aan de lezer, maar ook de zoekmachine waar je content over gaat.

Veel SEO tools beschikken over een semantic keyword tool.

Schrijven voor SEO in 2018: easy as pie

Schrijven voor SEO is makkelijker dan ooit, mits je kwalitatieve en relevante content kan leveren. Heb je hulp nodig bij het vullen van je website met kwalitatieve SEO content? Neem dan contact met mij op!

 

0